SIMES IP system

NOVOST ZA ZUNANJO OSVETLITEV

Simes-ov "IP System" je prvi izdelek, ki ponuja možnost enovite sistemske osvetlitve z IP65 zaščito, ki omogoča neomejeno uporabo tudi v zunanjih prostorih.

Elegantna sistemska razsvetljava, tudi za zunaj…

“IP System” je prvi sistem linearne osvetlitve v zaščiti IP65. Njegova osnova je svetlobna tračnica, ki je lahko samostojno svetilo za razpršeno razsvetljavo, na katero lahko kjerkoli dodajamo eno ali več dodatnih vtičnih svetil IP65. “IP System” s svojim inovativnim vtičnim instalacijskim sistemom IP65 zagotavlja visoko stopnjo zaščite vseh elementov sistema pred vdorom vlage ali vode, ter omogoča fleksibilno osvetlitev vsakega prostora, ki zahteva učinke razpršene linearne svetlobe v kombinaciji s svetlobnimi poudarki. Zaradi svoje elegance in estetske preprostosti je obenem povsem primeren tudi za notranje prostore.

ŠIROK SPEKTER MOŽNIH APLIKACIJ…

Tračnica “Highlighter” osvetljuje enakomerno in široko. Ustvarja svetlobno podlago, ki lahko izpolni več funkcionalnih zahtev, medtem ko dodatne svetilke dodajajo svetlobne poudarke na želena mesta in so na voljo v različnih izvedbah. “Plug-in” elementi iz serij “Ceiling” in “Trendy” imajo fiksno optiko s svetlobnim snopom, ki je usmerjen izključno navzdol. Reflektorji z nastavljivo optiko družine “Flower” pa omogočajo usmerjanje snopa v katero koli smer, za ustvarjanje izbranih svetlobnih poudarkov.

vklopljena tračnica in izklopljeni reflektorji

Splošna osvetilitev

Osvetlitev in zatemnitev samo s tračnico ustvarja enotno in razpršeno osvetlitev, primerno za opravljanje funkcionalnih in delovnih aktivnosti.

izklopljena tračnica in vklopljen reflektorji

Svetlobni poudarki

Samo osvetlitev in zatemnitev prostorsko usmerjenih reflektorjev in drugih dodatnih svetil ustvarjata gledališko in čustveno vzdušje, ki usmerja pozornost k detajlom.

vklopljena tračnica in reflektorji

Splošna osvetlitev s svetlobni poudarki

Hkratna osvetlitev in zatemnitev tračnice in reflektorjev, ter ostalih dodatnih svetil ustvarja ravnovesje med obema vrstama razsvetljave, ter blaži kontraste svetlobe in sence.

 

Neskončne možnosti osvetljevanja…

Mehanska in električna priključitev vseh dodatnih svetil na tračnico poteka preko dvojnega sistema namestitve: Po zunanji strani dve kovinski sponki zaklepata rebri iz eloksiranega aluminija, ter zagotavljata trajno pritrjevanje izdelka na svetlobno tračnico. Štirje zatiči, potrebni za 24-voltno električno povezavo, prebodejo silikonski trak nameščen v rebrih, da prestrežejo namenski napajalni vod, ki je neodvisen od same tračnice. Pobarvane aluminijaste stranice skrijejo pritrdilne sponke, ter ustvarjajo estetsko in funkcionalno zapiranje, saj postanejo dodaten varnostni element za spajanje komponent.