Studio Marasovič arhitekti

Objava na spletni strani MojMojster

Projekt prostorov arhitekturnega biroja Marasovič arhitekti je bil nedavno objavljeno na spletni platformi za arhitekturo in gradnjo mojmojster.net.

Spletna platforma za arhitekturo, gradnjo in opremo doma Moj Mojster je pred kratkim objavila prispevek o novih prostorov arhitekturnega biroja Marasovič arhitekti, ki smo mu v Arcadii oblikovali svetlobo. Pisarna P8 je del petnadstropne poslovne stavbe propadlega podjetja. Po stečaju so upniki stavbo razdelili na manjše poslovne prostore in jih prodali. Prostor je bil prvotno povsem odprt, brez sten – pisarne so ločevale zgolj pisarniške omare. Različne napeljave so bile skrite pod podom in nad spuščenim stropom. Arhitekti so za svojo pisarno izbrali prostor na koncu stavbe z okni, ki gledajo na tri strani neba ter ponujajo čudovite razglede na koprsko staro mestno jedro in morje.

Večina luči je vgrajenih v stropne kanale. Izjema so skrbno izbrana linearna svetila nad pisarniškimi mizami, ki omogočajo direktno in indirektno osvetlitev, potrebno pri intenzivnem delu pred monitorji. Ostala svetila so ambientalna in dekorativna.

https://www.mojmojster.net/clanek/1805/popolna_moderna_pisarna_za_arhitekturni_studio_marasovic_arhitekti

Celoten prispevek si lahko preberete na spletni strani MojMojster, na naslovu: